Jun 5, 2009

KOLAM PULAK

KUALA TERENGGANU - Setelah stadium bolasepak runtuk bumbungnya bebeberapa hari lepas kini kolam di Pusat Akutik pula menghidu masalah. Projek mega yang baru siap di negeri ini berasas apabila Pusat Akuatik Majlis Bandaraya Kuala Terenggannu (MBKT) di Batu Burok di sini telah menunjukkan tanda-tanda bermasalah.


Air dari kolam renang di pusat itu dikesan meresap masuk ke lorong yang memisahkan kolam renang dengan 13 buah kedai di sisi pusat itu menyebabkan air bertakung lalu memasuki premis perniagaan itu.Menurut satu sumber, air mula meresap masuk ke dalam kedainya sejak sebulan lalu. Katanya ''Masalah ini tidak berlaku bila saya mula berniaga di kedai ini pada April lalu.


''Bagaimanapun, sejak bulan lalu, saya dapat lihat air dari kolam renang meresap masuk ke kedai menyebabkan air bertakung di lantai," katanya. Gadis yang berniaga di kedai nombor empat itu berkata, semua pekedai bimbang berlaku kejadian yang tidak diingini ketika mereka sedang berniaga.


''Tambahan pula apabila berlaku runtuhan bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin kelmarin, kami lagi bimbang tahap keselamatan di pusat ini," ujarnya

No comments:

Post a Comment