Jul 22, 2009

SAMBUTAN HARI GURU PASTI PASIR GUDANGPada 20 2009 yang lalu bertempat di Senibung Permas Jaya, Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) Kawasan Pasir Gudang telah mengadakan majlis Sambutan Hari Guru untuk guru-guru PASTI.

PASTI Kawasan Pasir Gudang yang ditadbir oleh Dewan Pemuda PAS Kawasan Pasir Gudang memiliki 9 PASTI.

Menurut Pengerusi PASTI majlis Sambutan Hari Guru PASTI merupakan acara tahunan yang dianjurkan oleh pihaknya sebagai tanda penghargaan kepada guru-guru khususnya guru PASTI.

Di dalam majlis tersebut, setiap guru-guru PASTI menerima cenderamata penghargaan di samping anugerah istimewa tokoh guru PASTI juga diadakan. Ini bagi menyuntik semangat guru-guru ini agar terus bersungguh-sungguh menyemai ilmu di dalam dada-dada anak murid mereka supaya menjadi insan yang mulia.

Majlis sambutan ini telah diserikan dengan ucapan perasmian oleh YDP PAS Kawasan Di samping itu juga majlis telah didahului oleh ucapan dari Ketua Guru PASTI

Dalam ucapannya, YDP Haji Azhari menyeru agar PASTI terus menyemarakkan usaha mempromosikan PASTI kepada masyarakat. Ini penting agar program dan aktiviti PASTI yang sangat baik itu diketahui masayarakat dan sekaligus akan mengajak mereka untuk turut serta dan menjayakannya.

No comments:

Post a Comment