Nov 3, 2011

NAJIB TERTIDUR DI CHOGM ANAK SHOPPING SAKAN


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mungkin telah meninggalkan Perth, Australia untuk ke Mekah, di mana beliau berada di sana untuk melaksanakan Haji bagi membersihkan dirinya dan menebus dosa kepada Allah sebelum memberi tumpuan kepada pilihan raya umum ke-13.
Tetapi di Australia, terutamanya di Perth; peruncit, pasti ingat beliau dan keluarganya semasa lawatan terbaru mereka di sana untuk mesyuarat CHOGM.
Walaupun perbahasan hangat berlaku semasa sidang kemuncak itu, dengan bekas Perdana Menteri, Abdullah Ahmad Badawi Malaysia berapi-api memperjuangkan pendirian bersama dengan negara-negara Komanwel lain untuk mencegah penyalahgunaan hak asasi manusia, Najib pula masih mampu untuk mencuri perhatian ramai.
Pada hujung minggu, Najib telah dilihat tertidur semasa ucapan oleh seorang ketua kerajaan yang lain. Gambar itu kini dengan galaknya tersebar di ruang siber dan telah menjadi bahan lawak jenaka untuk Malaysia.
Anak perempuan dimuka hadapan
Kemudian anaknya telah dilihat membelanjakan AUD60, 000 atau kira-kira RM200, 000 di DavidJones, sebuah kedai di Australia.
Jelas sekali, rakyat Malaysia – yang pernah belajar di negeri-negeri di Melbourne, Perth dan New South Wales - tertanya-tanya apa yang dia boleh belanjakan dengan begitu banyak di David Jones, memandangkan bahawa dia mempunyai pilihan untuk membeli-belah di London, Perancis dan Monte Carlo!
Petikan keratan berita berbunyi seperti berikut.
Perhimpunan bagi sidang kemuncak Komanwel telah memberi peluang kepada delegasi membeli-belah dan bersiar-siar di sekitar Perth .
Beberapa peruncit disekitar bandar mendapat ganjaran, dengan seorang wanita pertama telah membeli mutiara WA bernilai AUD150, 000 manakala anak perempuan kepada Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak dipercayai telah membelanjakan AUD60, 000 di David Jones.
Apa kata bapanya?
Akhbar itu tidak menamakan wanita pertama tersebut mahupun anak perempuan Najib. Beliau mempunyai dua orang anak perempuan, tetapi seorang yang lebih tua dan daripada perkahwinan pertamanya jarang menemani dia dan Rosmah, yang merupakan isteri keduanya.
Tidak mustahil bahawa Rosmah Mansor isteri Najib, adalah wanita pertama yang dikatakan itu. Sudah tentu, semua mata akan tertumpu kepada apa yang dia pakai dilehernya apabila dia kembali nanti. Walau bagaimanapun, orang-orang yang mengikuti suka fesyen Rosmah akan berkata AUD150, 000 adalah satu jumlah yang sangat kecil untuk dibelanjakan Rosmah, yang s ememangnya dikenali dengan minatnya terhadap barang kemas yang bernilai berjuta-juta.
Malah, beliau telah dilibatkan dengan skandal cincin berlian biru yang besar dan dikatakan bernilaiUSD24.4 juta, jadi kalung mutiara yang disebut dalam akhbar Australia itu adalah merupakan adalah yang remeh-temeh sahaja dan tidak bernilai untuk disebut kepada keluarga Najib, yang kini amat kaya .
Najib sendiri, walaupun merupakan anak sulung perdana menteri kedua Malaysia dan dilahirkan ke dalam latarbelakang yang berkedudukan sebenarnya tidak pernah merasai kekayaan sebegini semasa muda.
Abdul Razak Hussein, seorang lelaki yang sangat dikenali dengan watak serius dan memperjuangkan bangsa dan bukanlah seorang yang biasa membiarkan perbelanjaan besar-besaran oleh para wanita dalam keluarganya.
Kaitan dengan Kazakh
Anak perempuan Najib yang berbelanja AUD60, 000 mungkin adalah Nooryana, yang baru-baru ini menjalin ikatan dengan keluarga politik yang kaya luar biasa - Nazarbayevs dari Kazakhstan.
Presiden Nazarbayev mempunyai reputasi antarabangsa sebagai seorang raja zalim yang memerintah negara yang kaya dengan minyak secara kuku besi. Dengan kekayaan tunangnya, Nooryana berkemungkinan bukan menghabiskan wang ibu dan ayahnya tetapi wang Nazarbayevs!
Kebetulan pula, ini bukanlah kali pertama Najib dan keluarganya telah ditangkap menghabiskan wang mereka di Perth. Pada 31 Ogos yang lalu, Najib dan keluarganya telah menyelinap keluar Malaysia untuk percutian pendek pada Hari Kemerdekaan tanpa memaklumkan negara.
Beliau kemudiannya disoal di Parlimen mengenai perbuatan tidak bertanggungjawab itu dan dituduh menyalahgunakan wang awam dan menggunakan jet peribadi kerajaan untuk membawa dirinya dan tetamunya untuk bercuti diluar negara.

Malaysia Chronicle

3 comments:

 1. Hello, Saya Puan Sandra Ovia, wang pemberi pinjaman swasta, adakah anda dalam hutang? Anda memerlukan rangsangan kewangan? pinjaman untuk merancang untuk tahun baru, untuk memenuhi sehingga bil anda, mengembangkan perniagaan anda pada tahun ini dan juga untuk pengubahsuaian rumah anda. Saya memberi pinjaman kepada syarikat-syarikat tempatan, antarabangsa dan juga pada kadar faedah yang sangat rendah sebanyak 2%. Anda boleh menghubungi kami melalui E-mel: (sandraovialoanfirm@gmail.com)
  Anda dipersilakan untuk syarikat pinjaman kami dan kami akan memberikan anda perkhidmatan yang terbaik kami.

  ReplyDelete
 2. Saya Widya Okta, saya ingin memberi keterangan kerja yang baik dari Allah dalam hidup saya kepada bangsaku yang sedang mencari untuk pinjaman di Asia dan bahagian lain perkataan, kerana ekonomi yang buruk di beberapa negara. Adakah mereka sesiapa yang mencari pinjaman di antara kamu? Kemudian, anda perlu berhati-hati kerana banyak syarikat pinjaman penipuan di sini di internet, tetapi mereka masih tulen sekali dalam syarikat pinjaman palsu. Saya telah menjadi mangsa yang 6 kredit peminjam penipuan, saya hilang begitu banyak wang kerana saya mendapatkan pinjaman daripada syarikat mereka. Saya hampir mati dalam proses kerana saya ditahan oleh rakyat hutang saya sendiri, sebelum i adalah pembebasan dari penjara dan seorang kawan saya yang saya menerangkan keadaan saya kemudian memperkenalkan saya kepada sebuah syarikat pinjaman reliabl yang SANDRAOVIALOANFIRM. Saya mendapat pinjaman saya Rp900,000,000 dari SANDRAOVIALOANFIRM sangat mudah dalam tempoh 24 jam yang i digunakan, Jadi saya membuat keputusan untuk berkongsi kerja yang baik dari Allah melalui SANDRAOVIALOANFIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat anda jika anda memerlukan pinjaman anda lebih baik hubungan SANDRAOVIALOANFIRM. menghubungi mereka melalui e-mel:. (Sandraovialoanfirm@gmail.com)
  Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya di (widyaokta750@gmail.com) jika anda mendapati sukar atau mahu prosedur untuk mendapatkan pinjaman.

  ReplyDelete
 3. Halo, aku Puan Maryan sani pemberi Pinjaman Pinjaman Peribadi. Perusahaan Kami menyediakan Pinjaman Pada Tingkat rendah 2%. Apakah Anda Perlu Pinjaman Mendesak Untuk melunasi Utang Anda, Atau Anda membutuhkan Pinjaman Untuk Meningkatkan Bisnis Anda, tagihan TUNAI VISA VISA Anda dan Meningkatkan Anda Fasiliti Perusahaan? Anda Telah Putusan yang Ditolak Oleh bank dan Institusi Kewangan lainnya? Layanan ini kepada Akan Memberikan Baik dojdocb.html entiti, syarikat, Bisnis lelaki dan Wanita Dan Kami TIDAK costomers terburu-buru kami pada TUNAI VISA VISA, melainkan Kita Memberikan Acha lebih pilkada waktu Untuk melunasi laon Acha Telah dikumpulkan. Namun, Peluang Kewangan Pada Langkah pintu Anda, jadi hubungi kami hari ini kepada melalui e-mel di: maryansaniloancompany@gmail.com

  ReplyDelete