Nov 24, 2009

USRAH PEMUDA PAS PASIR GUDANGUsrah yang di adakan di rumah saya semalam menyeru supaya pemuda tidak lagi lena di buai mimpi
Dalam kita sibuk dengan kehidupan seharian. Tugasan kerja rumah mahupun tugasan kerja part time. Kita sebagai manusia sering menjadikan ’sibuk’ sebagai alasan untuk malas menambahkan amal kebaikan ataupun mengikut satu benda yg baik seperti usrah. Kadang-kadang memang lumrah kita sebagai manusia yang lemah, adakalanya semangat itu jatuh dan naik. Ketika semangat itu jatuh, disinilah sahabat lain perlu menyedari, perlu sama-sama bimbing dan bangkit semula. Walaupun mungkin tidak mampu bimbing 24 jam, selurang-kurangnya, kita tunjukkan diri kita ini bersemangat agar sekurang-kurangnya secara tidak langsung dapat menaikkan semangat sahabat yang disekeliling.

Menyeru diri sendiri dan sahabat lain yang masih ada secebis semangat, untuk sama gilapkan serpihan semangat yang ada. Moga kilauan semangat ini dapat menghidupkan semula suara-suara sahabat lain yang telah sayup kedengaran.

No comments:

Post a Comment