Jan 27, 2010

SERANGAN KEPALA BABI MENCURIGAKAN

ADUN Taman Medan, Haniza Talha menyifatkan provokasi yang direncanakan UMNO Barisan Nasional gagal membangkitkan kemarahan orang melayu.

Pagi tadi, 2 kepala babi diletakkan diperkarangan 2 masjid berasingan disyaki didalangi UMNO Barisan Nasional.

Haniza berkata UMNO Barisan Nasional lupa kaum Melayu kini bukan berfikiran jumud. Mereka kini pandai menilai situasi semasa.

"Ini adalah usaha untuk membangkit kemarahan orang Melayu. Tapi orang melayu sekarang tidak bodoh. Mereka tahu ini adalah provokasi. Ini taktik lama," katanya.

Beliau berpendirian tindakan ini satu perbuatan khianat untuk melagakan rakyat Malaysia kerana cara bagaimana kepala babi itu ditemui.

"Kalau difikir logik, babi itu dibungkus elok- elok dalam plastik. Menunjukkan bahawa orang yang letakkan kepala babi itu sendiri takut hendak memegang kepala babi itu. Kalau orang bukan islam, mereka tidak takut untuk pegang kepala babi itu. Ini jelas satu provokasi," tambahnya lagi.

Beliau berharap rakyat tidak lagi tertipu dengan taktik kuno UMNO Barisan nasional ini yang mana sangat terdesak mahu meraih sokongan rakyat negara ini khususnya kaum Melayu.

"Bagi saya nampak sangatlah ini adalah satu provokasi sebab, sehinggakan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan datang hari ini. Saya harap rakyat sedarlah," jelas Haniza.

2 comments:

 1. Aku rasa statement kau ni satu fitnah yang dibuat tanpa diperiksa kebenarannya. Di dalam Islam pun menyuruh umatnya periksa dahulu sebelum membuat sebarang kenyataan atau pun keputusan. Ingat.... jangan membuat sebarang kenyataan tanpa usul periksa kebenarannya... Ingat Allah..... Insaf lah....

  ReplyDelete
 2. Askum....
  Jangan jadikan ini permainan POLITIK.....
  Jaga ADAB dan KESUCIAN Islam serta INSTITUSI PARTI itu sendiri. Jangan kerana nila setitik, habis susu sebelanga. Kerana anda membuat statement begini.....habis semua orang akan terpengaruh....Ingat anda bertanggungjawab ke atas statement anda Dunia & Akhirat... Bukan itu saja ianya akan mengaitkan benda & perkara yang berkaitan dengan sekeliling anda.... Taubatlah... Selidik dahulu kebenarannya....Istighfar banyak2....
  Wassalam

  ReplyDelete