Apr 15, 2011

Kalau nak serang saya tunggu selepas pengundian – Anwar


KUCHING: Usaha pihak tertentu yang melakukan rekayasa di media menjelang tidak lebih 24 jam dari tarikh pengundian merupakan percubaan untuk mengalihkan pandangan rakyat Sarawak daripada melakukan perubahan.
“Fokus sekarang ini adalah rakyat mahu tentukan pemilihan kepimpinan di Sarawak. Jangan benarkan sesiapa alih pandangan. Lusa boleh bincang tentang Anwar.
“…Nak bincang boleh. 17 haribulan boleh teruskan serangan seperti biasa terhadap Anwar,” kata Ketua Umum KEADILAN itu pada sidang media di Hotel Grand Continental, pagi ini.
Dalam pada itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim optimis dengan perkembangan melalui respon rakyat sepanjang tempohnya berkempen selama 13 hari di sini.
“Kita optimis dapat menafikan majoriti dua pertiga Barisan Nasional, bahkan harapan kita adalah lebih dari itu, iaitu mahu menubuhkan kerajaan di Sarawak.
“Ia tidak mudah, kerana pilihan raya ini tidak dijalankan dengan bebas dan adil. Keprihatinan kami adalah berdasarkan perkembangan beberapa jam mulai sekarang,” ujarnya.

Anwar menegaskan, Pakatan Rakyat sebenarnya bukan berhadapan dengan Barisan Nasional, tetapi jentera kerajaan yang ditunggangi Barisan Nasional.
“Barisan Nasional tiada wibawa, sehinggakan ketika mereka menganjurkan program pun, terpaksa menggunakan kapasiti sebagai jawatan Menteri.
“Jika mereka duduk di atas nama Barisan Nasional, ia tidak mendapat sambutan,” kata Anwar.
Turut hadir dalam sidang media tersebut ialah Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Timbalan Presiden, Mohamed Azmin Ali dan Setiausaha Agung KEADILAN, Saifuddin Nasution Ismail.

No comments:

Post a Comment